Skip to content

H&M История и бъдеще

  • 3 min read

Erling Persson В средата на 40-те години Erling Persson се отправил на пътуване в САЩ.

Там той е бил поразен от разнообразието на евтини и качествени дрехи. Освен това, той е бил впечатлен от това, че основната печалба на самите магазини е за сметка на големия оборот, а не от огромните надценки на всеки предлагани стоки. В Европа тенденцията тогава е била обратната, а именно са се слагали големи надценки на всички закупени стоки, като така е нямало марка, която да предлага на клиентите си поносими цени и отлични качество на продуктите, включително на детски дрехи. Връщайки се в родината си, Erling Persson е решил да направи ставка именно на този начин на работа и принципи, което си е било истинска златна мина.

H&M детски дрехи

H&M детски дрехи

През 1947 той отваря първия магазин за дамски дрехи Hennes. Цените на всички стоки са били много демократични, като това е дало силен тласък на бизнеса, превръщайки магазина в много известен в местността. През 1968 година той е закупил магазин за ловджийски принадлежности Mauritz Widfors. Той е започнал да продава в него мъжки дрехи, а скоро е обединил своите търговски точки в една. Марката се е казвала вече Hennes&Mauritz или съкратено H&M. Постепенно бранда се е превърнал във втората по популярност марка след Gap.

H&M Обратно в училище

H&M Обратно в училище

От 2004 година H&M кани най-известните дизайнери и звезди за създаването на лимитирани колекции на бранда. Така марката само събира още повече точки и днес много родители залагат именно на нея, обличайки децата си в страхотни облекла за милиони. Модните линии от детски дрехи на H&M представляват съчетание между неповторим стил и удобство. Всичко това се съчетава с демократични цени, които по никакъв начин не влияят на отличното качество на страхотните детски дрехи на бранда. Стоки на H&M се шият в Турция, Бангладеш, Индия и Шри Ланка.

Марката винаги играе на бързи обороти, създавайки едни неповторими колекции за вашите деца. Историята на компанията е цветна, колко са и съвременните модни линии на H&M. Дизайнерите на компанията винаги успяват да ни изненадат и да ни покажат, че модата не е само дума, а тя е изкуство и истинска емоция. Новите попадения на бранда винаги се купуват като топъл хляб, а почитателите на марката чакат с часове, за да са първите, които ще притежават това истинско изкуство в ръцете си. Така се случва и с колекциите на детски дрехи H&M, защото родителите вече са осъзнали истинското превъзходство на марката пред другите брандове и това, че тя винаги се грижи за тях и децата им.

Усетете стила и красотата в ръцете си, потапяйки децата си в един вълшебен и приказен свят на изяществото и неповторимата модна емоция от H&M. Покажете им, какво значи истинско съвършенство, закупувайки им детски дрехи само от тази световна марка. Само така ще ги научите да се обличат стилно и ефектно, дори и след години. Красота е близо до Вас заедно с всички детски дрехи H&M!

Прочетете още:

История на Old Navy

Nike интересни факти за създаването

Детски дрехи GAP