Skip to content

Hollister История на бранда

  • 5 min read
Hollister Co., често наричан просто Hollister

Hollister е дъщерна марка на известната американска компания Abercrombie Fitch. Концепцията на бранда е насочена основно към по-младото поколение, както и детската линия. Техните дрехи се отличават основно със стила casual. Компанията е основана през 1922 година от John Hollister. Първият магазин на марката е отворил врати в Лагуна Бийч Калифорния. Тогава направлението на бранда е било различно и в него са се продавали основно сувенири. След 1957 година марката е била купена от Abercrombie & Fitch, като от този етап нататък тя е предлага на клиентите си сърфинг оборудване.

Доста години по-късно марката Hollister се специализира в продаването на облекло, включително на дрехи за младите. С пълна сила можем да кажем, че историята на марката е наситена със страст, младост и любов към морето, както и хармония между природата и красотата. Първият съвременен магазин на бранда е отворил врати през 2000 година.

Всички магазини на Hollister са били оформени в плажен стил – оригинални кабинки за преобличане, силна поп и рок музика, както много палми, силна слънчева светлина и изкуствен пясък. Посещавайки веднъж това райско местенце за покупка на детски дрехи, никога няма да забравите особената атмосфера.

Hollister предлага на своите клиенти не просто дрехи за младите (и не само), но също така перфектното съчетание между стилни модели и атрактивни цени. Марката е преминала през своя малка еволюция, за да достигне днес това съвършено ниво. Всяка година личните дизайнери на бранда ни предлагат огромно изобилие от дрехи за всеки вкус – красиви пролетни якета, ярки тениски, стилни панталони, шорти и така нататък. В облеклото на Hollister децата Ви винаги ще се чувстват удобно и комфортно. С пълна сила можем да кажем, че асортиментът от облекло на бранда е ненадминат по качество и съотношение на цената на предлаганите стоки.

Hollister в плажен стил
Hollister в плажен стил

Hollister – това е море, плаж, пясък, слънце и синьо небе. Всичко в марката ни напомня за безгрижните дни на детството, като така децата Ви непрестанно ще се наслаждават на истинска модна феерия от ярки нюанси и стилни модели. В страната ни можете да намерите много онлайн магазини, които да Ви предложат детски дрехи на бранда, но има още едно много лесно решение да се докоснете до техните стилни облекла и то се нарича KidsMall. В сайта ще откриете разнообразни предложения от марката на толкова ниски цени, за каквито дори и не сте си мечтали. Така ще можете да се докоснете до историята на бранда и да покажете на децата си, че могат да са стилни и красиви, дори и да не носят облекло за хиляди.

Hollister е истинска лятна емоция, а тяхната история е наситена с много усмивки, за да могат децата Ви винаги да се радват на стилни и много красиви дрехи. Облечете ги стилно с уникалните предложения от дрехи на марката Hollister!

В Заключение за Hollister:

Hollister Co., често наричан просто Hollister, е американска младежка модна марка, собственост на Abercrombie & Fitch Co. Има интересна история, макар че самата история на марката е частично измислена за маркетингови цели. Ето кратък преглед на историята на Hollister:

  1. Основаване: Hollister беше създадена през 2000 г. от Abercrombie & Fitch (A&F). Тя беше позиционирана като марка за младежи на възраст между 14 и 18 години, докато A&F беше насочена към студенти.
  2. Маркетингова История: Hollister създаде измислената история за своя основател – John M. Hollister, който бил роден през 1864 г. и мигрирал във Южна Калифорния след завършването си в Йейл през 1887 г. Тази история, въпреки че е изцяло художествена, помага на марката да създаде усещане за калифорнийския стил на живот.
  3. Дизайн на магазините: Основните магазини на Hollister имат специфичен дизайн, който наподобява класическа хижа за сърфиране. Тъмен интериор, музика с висока стойност и аромат на марката допринасят за уникалното усещане при посещение на магазините.
  4. Експанзия: През годините Hollister се разшири из целия свят, като отвори магазини в много страни, включително САЩ, Канада, Великобритания, Китай, Япония и много други.
  5. Продукти: Въпреки че Hollister първоначално започна като марка за дрехи, те разшириха своята продуктова гама, включително парфюми, аксесоари и други.
  6. Позициониране на пазара: Hollister се позиционира като марка с калифорнийска инспирация, с акцент върху ежедневния стил и казуалната мода.
  7. Промени и иновации: Със сменящите се модни тенденции и потребителски предпочитания, Hollister продължава да се адаптира и обновява своите колекции, за да остане актуална и желана от своята целева аудитория.

Създаването на Hollister беше стратегически ход от страна на Abercrombie & Fitch, за да привлече по-млада аудитория и да се разшири на пазара с младежка мода.