Skip to content

5 причини да избереш детски и бебешки дрешки втора употреба

  • 4 min read
Защо да купуваме втора употреба

Появата на бебе в семейството винаги е свързана с много радост и трепетни вълнения… Но наред с нетърпеливото очакване в дома кипи старателна подготовка за снабдяване на всичко необходимо за посрещането му.

Защо да купуваме втора употреба

Изборът на бебешки дрешки не винаги е проста задача. Всяка майка желае най-доброто на своето бебе, дори когато става въпрос за облекло, но скъпите бебешки дрешки на пазара карат много родители да предпочетат бебешко и детско облекло втора употреба.

Заслужава ли си и ти да последваш този пример? Какво печелиш от това? Нека разгледаме пет основни причини, които вероятно ще те накарат да пазаруваш следващите дрешки за твоето дете от  магазините за втора употреба.

  1. Изгодно е.

Бебешките дрешки втора употреба се предлагат на далеч по-изгодна цена, отколкото са в останалите магазини. Ако цената на едно зимно детско якенце може да стигне до 100 лв в някои магазини, то във втора употреба ще можеш да го намериш и за няколко лева. Има вероятност да дадеш и още 5 лв за химическо чистене, но въпреки това разликата е огромна, а все пак дрешките на детето съвсем не са единствените ти разходи за месеца. Положително закупуването на детски дрешки втора употреба представлява много изгодна оферта, а спестените пари можеш да похарчиш за нещо по-необходимо.

  1. Спестяваш.

Разбира се, ако разполагаш с излишни пари и нямаш нищо против просто да ги похарчиш, вероятно този аргумент не е за теб. Но ако предпочиташ да отделиш пари за по-съществени неща, като почивка на море със семейството, качествено детско креватче, ремонт на кухнята или други подобни, закупуването на дрешки втора употреба ще бъде идеален начин да икономисаш немалка сума пари.

  1. Не разхищаваш.

Децата растат като гъби и сам разбираш, че много скоро те ще надраснат размера на дрешките, които сега им купуваш. Ако плащаш големи суми за дрехи от магазина, това е истинско разхищение, като се има предвид колко бързо те ги зацапват, износват или надрастват. Така или иначе най-вероятно детето няма да може да ги носи отново през следващия сезон и целият му гардероб трябва да бъде сменен. Тогава заслужава ли си да разхищаваш много пари за покупката на детски дрешки?

  1. Голям избор от готини марки.

Фактът, че купуваш дрешки втора употреба съвсем не означава, че те не са качествени и хубави. Дори напротив. Много често може да попаднеш на качествени западни марки за детски облекла, които не само съдействат за удобството на детето, но и са мултифункционални. Някой от тях са наистина оригинални и представляват истински находки – например детски суичер с две лица, или яке- раница, каквито не би могъл да намериш по магазините. Така детето ти ще носи оригинални дрехи, каквито останалите деца нямат.

  1. По-малкият също може да ги носи.

Ако семейството очаква или вече се радва на по-малко дете, пазарувай смело детски дрешки втора употреба, тъй като те ще имат двойно приложение. Когато малкото дете поотрасне, ще носи дрешките на батко си или кака си и няма да ти се налага наново да купуваш дрехи. Дрешките, които ще намериш в магазините втора употреба, обикновено преминават през контрол на качеството и са също толкова трайни и практични, както и дрешките, които ще намериш в останалите магазини за дрехи.

Бонус причина: Опазваш околната среда.

Когато избираш да пазаруваш дрехи втора употреба, ти всъщност допринасяш за опазването на околната среда и екологията на планетата, тъй като рециклираш – тоест използваш наново нещо, което иначе би се изхвърлило. По този начин пестиш много природни ресурси, необходими за процеса на създаването му.

Вместо да купуваш скъпи детски дрехи и да ги хвърляш, когато умалеят, възползвай се от възможността, която магазините втора употреба ти дават. Тук имаш богат избор на маркови детски дрехи на достъпни цени, които в последствие биха могли да послужат на някой друг. Това би могло да бъде твоето по-малко дете или някое по-бедно съседче или дори дом за сираци. По този начин съдействаш за това светът да стане малко по-добро място за живеене.