5 БЕЗЦЕННИ СЪВЕТА КЪМ РОДИТЕЛИТЕ: Как да отгледате децата си с по-малко нерви?

Да си родител определено не е проста работа, особено когато ти е за първи път и е отскоро. Много често наскоро превърналите се в родители, свикнали с досегашния си начин на спокоен живот, пропускат някои важни детайли в отглеждането на своите отрочета.

Например, ето какво може да се случи у дома, докато мама пазарува, а тати не иска да пропусне любимия си мач.

Смешни детски снимки

За щастие мама винаги се връща навреме, за да оправи нещата.

Съвет №1

Та съветът към бащите е: Никога не гледайте мач, докато готвите и едновременно с това се грижите за детето!

А съветът към майките е: Никога не поверявайте детето на грижите на баща му по време на Световното първенство по футбол! По-добре отидете на пазар заедно с детето.

А ето какво се случва, когато оставите ремонта на малките майстори.

Палави деца kido

Ако мама се е надявала тази вечер да си гледа сериала или тати – мача, ще трябва много да се потрудят, за да седнат спокойно пред телевизора. А двамата щастливи бояджии трябва задължително да минат през душа.

Съвет №2

Тук съветът към родителите е: Никога не оставяйте строителни материали и бои на достъпно за децата място.

Но… ако планирате ремонти, а половинката ви не вижда смисъл в тях, тогава това, което виждате на снимката е идеалният начин да го накарате да започне дългочакания ремонт.

Може би винаги сте искали уникални тапети, но не сте си ги представяли точно по този начин:

Рисунка-по-стена-деца-градина групи

Всяко дете обича да рисува и да твори, особено когато му се отдаде удобен случай. Докато готвите, разглеждате най-новите постове във Фейсбук или чатите по Вайбър с приятелка, вашето мъниче не скучае. Трябва му само един флумастер в ръце и на стената зад него ще се появят най-модерните творения на Пикасо.

Съвет №3

Съвет към родителите: Не оставете детето си да рисува без надзор! Рисуването може да бъде опасно за семейния бюджет!

А ако сте изтощени след нощно будуване покрай децата и решите да подремнете „само за пет минути“, се пригответе за поне половинчасово прибиране след това.

Детски бели

Съвет №4

Съвет към родителите: Спете само, когато сте сигурни, че децата ви спят дълбоко.

И ако най-накрая е дошло жадуваното време за сън, но освен малчуган, у дома имате и ревнив домашен любимец, който иска да се чувства като единственото дете у дома, може да изпаднете в следната нелепа ситуация.

Спане с куче в легло, детски бели

Съвет №5

Съвет към родителите: Бъдете истински родители, дори и по време на сън и никога не бъркайте детето си с домашния любимец.

Add Comment