Skip to content

Подходящи материи за детските дрехи

  • 4 min read
Есенни детски дрехи

Детска мода за есен Изборът на детски дрехи не винаги е лесна задача, защото тук трябва да се ориентирате не само то фасона и модела, но също така да имате предвид другите критерии, като например качеството, комфортна, удобството и разбира се безопасността. Как обаче да се ориентирате в това огромно разнообразие, което ще намерите днес на пазара?

И така, дрехите за децата винаги трябва да отговарят на горе посочените критерии и никога не бива да правите компромис с нито един от тях. Имайте това предвид при всяка една ваша покупка и не забравяйте за практичността освен това. Днес обаче сме решили да обърнем по-голямо внимание на материите, от които се изработват детските дрехи и каки съответно са подходящи за нежната детска кожа. Първото нещо, което трябва да запомните е това, че по-тънките дрешки за малчуганите задължително трябва да са изработени от хипоалергенни материи, а също така да са хигроскопични, меки на допир, за да не дразнят кожата на детенцето ви и разбира се да са хигиенични. Освен това те трябва да задържат топлината, за да не замръзвам малчуганите ви през зимата. Ето защо нашия съвет е да предпочетете естествените материи. Първото нещо, с което те надделяват пред изкуствените е това, че са екологично чисти и много приятни на допир.Така например, ако трябва да купувате на децата си дрешки, които ще са в пряк контакт с кожата им, тогава е най-добре да предпочетете материята памук, защото тя ще позволи на нежната детска кожа да диша и същевременно с това ще запази топлината през зимата. Ако пък ще купувате вълнени дрешки на малчуганите си, тогава задължително се убедете в нейното качетсво, защото само тя няма да се нищи и същевременно с това е мека на допир. В случая, че сте решили пък да обновите гардероба на принцесата ви с няколко модела рокли или да зарадвате вашия смел рицар със стилни панталонки, тогава ви съветваме да заложите на вискозата, защото тя лесно изсъхва много бързо. Този материал е подходящ също така и за детски якета.

Естествено, че естествените материи далеч не се ограничават само с памук и вълна. Ленът също влиза в това число. У нас той все още не е толкова популярна материя и все още не се използва често при изработката на детските дрехи. Въпреки това тази тъкан има значителни предимства, като например това че е хигроскопична, много издръжлива, не предизвиква алергии, позволява на кожата да диша, а също така има и антибактериални свойства. Обикновено дрехите от лен съдържат и памук в състава си, защото иначе материята много бързо се мачка и деформира след пране, но в съчетание двете тъкани са идеално решение за детското облекло. Коприната също е естествена материя, но тя се използва доста рядко при детските дрехи, заради значително по-скъпата си цена.

Когато сте на пазар за детски дрехи винаги се водете от горните ни съвети и насоки. Освен това, винаги проверявайте дали харесаните от вас облекла нямат някакъв странен мирис, защото това е сигурен знак, че са били използвани вредни бои. Ако обаче се доверите на KidsMall техните облекла за деца, тогава със сигурност ще можете да подарите на децата си не просто стилни дрешки, но и такива с най-високо качество!

Ако искате Вашете детенце да бъде облечено в качествени детски дрехи, втора употреба, може да посетите нашия онлайн магазин тук >>

Есенни детски дрехи