Skip to content

Подходящо облекло за децата в не толкова студени дни

  • 4 min read

Всяка една майка знае простичката истина, че за да са здрави децата, те трябва да излизат колкото се може по-често на свеж въздух. Когато обаче навън стане студено, обикновено родителите забравят затова правило и не извеждат често децата си, защото се страхуват да не се разболеят те. Това обаче е напълно погрешна тактика, защото по този начин всъщност се намалява имунитета им и те много по-лесно ще се разболяват след това. Ето защо е важно да извеждате децата си често, дори ако навън времето е студено.

Детски дрехи - хладни дни, КидсМол

Така например, сигурни сме че дори и вие сте го правило това, а именно да обличате децата си прекалено топло, което най-малкото не е правилно. Дори ако се доверите на съветите на специалистите, визирайки педиатрите, те също ще ви посъветват, че на тях трябва да са облечени точно толкова дрехи, колкото да може да протича нормалният топлобмен. И още едно много важно правило е това, че облеклото на децата ви в никакъв случай не бива да ограничава движенията им. Те трябва да могат свободно да се движат, защото в против случай рискувате детето ви да не е особено активно.

Защо не бива да обличате децата си с прекалено много дрехи?

За съжаление далеч не всички млади родители могат да обличат децата си правилно и според климатичните условия на деня. Много от тях продължават да навличат палавниците си и да си мислят, че все не са ги облекли достатъчно. Това обаче е напълно погрешно, защото така детето ви не само,че няма да може да се движи свободно, но и лесно може да се изпоти, а следователно и да настине. Разбира се, че това не означава да преминете в другата крайност и да обличате малчуганите си прекалено лекичко, затова в случая е важно да намерите златната среда и да умеете правилно да подбирате аутфита на палавниците ви в съответствие с времето навън. Въпросът как да обличате детето не е само моден, но тук е важно да се съобразявате и с това, какво е времето навън, затова не трябва да забравяте и затова, когато ще излизате с детенцето ви.

Движението е равно на топлина

Едва ли ще се намери човек, който да спори с факта, че децата се движат непрестанно и просто невъзможно да се спрат на едно място. Малчуганите, които от своя страна са облечете с прекалено много дрехи са малко подвижни, капризни и уморени. За да не рискувате здравето на детето ви и да се чувстват те комфортно, вие трябва да помните, че докато вие си седите на пейката, децата ви не спират да се движат и да играят в парка, което означава че те се чувстват доста по-топло, отколкото си мислите.

Модерни и евтини детски дрехи, хладно време

Всяка майка иска децата и да бъдат здрави и да растат щастливи. Ето защо е особено важно да не пренебрегвате нашите съвети и дори ако навън е студено, вие да излизате с децата си поне за половин или един час, обличайки ги обаче според климатичните условия, а не с прекалено много дрешки, както сте свикнали досега.

Детските суитчъри от KidsMall са много подходящи за всички сезони и за предпочитана детска дреха от много деца, защото са меки и удобни за игра.  Всички детски суичъри за подбрани (second hand или нови) на топ американски и европейски марки за детски облекла.