Skip to content

Как правилно да се грижите за детските дрехи?

  • 4 min read
Смешни детски снимки

Когато в семейството се появяват децата, ежедневието на младите родители изведнъж се променя изцяло. Вие ще имате допълните грижи, задачи и ще ви се налага да перете всеки ден нежните детски дрешки. Може би ви се струва, че това е лесна задача и не можете да сгрешите или да направите някакъв пропуск, но не сте прави. Голяма част от родителите се затрудняват с това, което важи с още по-голяма сила за младите семейства. Днес ще се опитаме да обърнем внимание на главните аспекти, на които трябва да обръщате внимание, затова нека да не губим повече време и да започваме.

И така, как все пак да перете детското облекло?

Основни правила

Първата ви задача е да перете всеки ден детските дрехи, а не да го правите един път на седмица. Също така, ако детето ви е новородено, тогава не бива да го смесвате с общите мръсни вещи, а винаги да имате отделен кош за детските дрешки. Правилото е, че можете да започнете да перете заедно вашите дрехи и на детето едва след третата година, така че ви съветваме да се придържате към него. Ако например пелената на детето ви се е изцапала, вие обикновено започвате да сапунисвате мястото и да е опитвате да премахвате петното, но това е грешна тактика така да се каже. Перете ли една дреха, трябва да обърнете внимание на всяко едно място, а не само на част от нея.

Грижа детски облеклаКакви прахове да изберете?

В случая задължително трябва да обърнете внимание на специализираните продукти, а именно на детските прахове. Те са деликатни към дрехите и няма да ги увредят, но по-важното е, че са нежни и кожата на детето ви, а именно няма никакъв шанс да предизвикат алергия, така че те със сигурност са най-добрия избор. Разбира се, че точна марка на детски прах не можем да ви кажем, но във всеки един случай ви съветваме да изберете познатите за вас брандове, които вече са доказали качеството на продуктите си във времето. Много често се правят промоции, а именно заедно с покупката на детски дрешки се подаряват прахове, като това дава допълнителна възможност на родителите да икономисат, но в никакъв случай не и за сметка на качеството. Това е просто маркетингова стратегия, а и вие само печелите от подобен род мероприятия. Препоръчваме ви, ако детето ви е на възраст до една година, да перете и вашите дрехи с детски прах, тъй като така кожата на малчугана ви няма да се докосва до химията, която се слага обикновено в праховете за възрастни.

Разделяйте цветното и бялото пране

Това е много важно условие, ако искате дрехите на децата ви да съхранят красивия си външен вид дълго време и да не се оцветят. В началото може и да ви е трудно да се научите правилно да сортирате дрешките им, ако не сте го правили с вашето облекло, но бъдете сигурни, че много скоро ще свикнете. Също така не забравяйте да гладите облеклото им, тъй като така не само, че учите децата си от малки на това, че е важно да изглеждат винаги спретнати, но и по този начин се унищожават бактериите.

Няма нищо трудно в това да се грижите за детските дрехи, както и в прането им. Най-общо казано тук важат всичките правила, както и при вашето пране, но с някои малки тънкости, на които ви научихме днес. Надяваме се да сме ви били полезни и вече да знаете как да перете детските дрехи, запазвайки красотата им дълго време!

Грижа за детски дрехи KidsMall