Skip to content

Как да изберете топли и стилни зимни аксесоари

  • 4 min read
детски шапки kidsmall

Зимата децата трябва да носят не само красиви връхни дрехи, но и аксесоари, които да ги топлят, както и да придават особен чар на цялостния образ на детето. Аксесоарите днес далеч не са само практичен детайл, но и са особен фешън акцент. Днес сме решили да се разберем именно в тази тема и как да купите идеалните зимни аксесоари за вашето дете.

Шапка

Шапките трябва да се избират не само по възрастта на малчугана, но и по обиколката на главата на детето. Много хора грешат именно тук и се ориентират изцяло и само по годините, но все пак всеки палавник е индивидуален и не трябва да се разчита само на това. Така например дете на 4-5 години може да е с обиколка от 48-52 см, а за най-малките до три месеца – 35-40.

В условията на истинска зима, каквато имаме в нашия климатичен регион е важно да изберете и да купите наистина топли шапки, които ще защитават главата на детето ви. Ето защо е толкова важно да гледате, от какъв материал са изработени те. Другото нещо, на което задължително трябва да обръщате внимание е модела, а именно шапката да закрива ушите на детето.

Материята от вътрешната страна трябва да е приятна на допир и да не дразни кожата на детето. Имайте предвид също така, че максималния процент на изкуствените материи в детски шапки не трябва да надвишава 30-40%, тъй като в противен случай главата на малчугана ще се изпотява лесно и детето ще настине. Когато навън вали силен сняг, е добре да избирате моделите шапки с козирка. Така ще защитите детето си допълнително, затова никога не пренебрегвайте важността на този зимен аксесоар.

детски шапки kidsmall

Може да видите няколко подходяши модела тук >>

Ръкавици

Детските ръкави обезателно трябва да се обличат още с началото на първите зимни студове. Не трябва да чакате детето ви да настине и чак тогава да се сещате за този не просто препоръчителен, а задължителен зимен аксесоар. На пазара ще можете да намерите, както по-бюджетни варианти, така и ръкавици от съвременни материали, като например Softex, D-Dry и други. Те не само, че ще защитят ефективно ръчичките на детето от студа, но и позволяват на нежната детска кожа да диша. Microbemberg се използва пък за един допълнителен слой при детските ръкавички, а именно за да защитава недеждно от влагата. На моделите за най-малките обикновено се прави допълнителна връв или ластик, като така децата не могат да ги загубят. За да не навлиза сняг е важно да избирате тези модели, които са удължени и имат ластик в горната си част.

Шалове

Детските шалове също се изработват от най-различни материали. През зимните месеци ви съветваме да отдавате предпочитанието си на меките и комфортни модели, които са изработени от естествени материи. На пазара ще срещнете, както различни дизайни шалове, така и с различна кройка – кръгли (снуд) и класически дълги.

Зимата е вече в разгара си, така че ако все още не сте се погрижили за обновяването на детския гардероб, тогава KidsMall ще ви помогне да купите и тези задължителни зимни аксесоари с изключително качество и на достъпна цена!

Детски шал KidsMall

Както винаги, в KidsMall има много интересен избор на шапки, шалове и ръквици. Детските аксесоари, които може да закупите за вашите дечица онлайн с лесна и бърза доставка до Вашия дом или офис.  Клик тук за да видите колекцията за детски шалове и шапки 2019.