Skip to content

Детски дрехи за зимата и техния правилен избор

  • 3 min read
Детски аксесоари за зимата

Всяка майка поне веднъж си е задавал въпроса, какви детски дрехи е най-добре да закупи за детето си за зимните месеци. Тук не говорим само за стилни и красиви модели, но също така, от какви материали са направени те, качеството на самата изработка и така нататък. Все пак винаги има малки трикчета и съвети затова, какви трябва да са удобните и качествени детски дрехи, за да може децата ни да се чувстват комфортно и топличко, въпреки че навън температурите са под нула през зимата.

Комфортни и топли детски дрехи

Комфортни и топли детски дрехи

Но засега имахте само въпроси, а сега ще получите и точните им отговори от нас. J

Ако трябва да говорим за най-малките, то за техните разходки в студените дни е най-добре да закупите комбинезон, като идеално решение е той да е изработен от естествени материи или поне с минимално съдържание на синтетика в него.  За по-активните деца на малко по-голяма възраст ще са идеални моделите с ръкави и качулка. При избора на комбинезони трябва да имате предвид и възрастта на децата Ви. Все пак дори и най-малките детайли и допълнения на съвременните детски дрехи могат да ги направят по-удобни и топлички или пък точно обратното. За децата до една година винаги избирайте тези модели детски дрехи, които лесно се махат и преобличат, защото това може да се наложи често, имайки предвид, че те не могат още сами да ходят до тоалетна и ползват памперси. Освен това, децата на тази възраст не са особено активни и могат лесно да се изпотят, като така да се наложи да ги преоблечете.

Малчуганите се изпотяват лесно

Малчуганите се изпотяват лесно

Ако пък палавниците Ви са по-големи, тогава е най-добре да се насочите към по-практичните детски дрехи за зимата за тях, като например якета. Важно е те да не са къси, а да закриват бедрата им, като така да им е наистина топло, дори ако навън бушува зимна буря. Освен това, помнете, че задължително под якето трябва да има пуловер или дебела блузка, тоест в зависимост от времето навън. Днес много търсени и купувани са двулицевите модели. Не забравяйте да закупите зимни топли панталонки, за да могат децата Ви да играят на воля и да не настинат, ако сте им избрали погрешните дрешки за зимните дни.

Много е важно и грамотно да изберем материите, от които да са изработени всички детски дрехи за зимата на вашите малчугани Желателно е те да са не само много топлички, но също така мекички, да не пропускат влага и вятър. Всичко това трябва да е ушито с комфортни шефове, без ръбчета и други неудобни детайли за детето.

Правилният избор на детски дрехи за студените месеци е сигурна инвестиция в това, че палавниците Ви ще се чувстват удобно и ще получават максимум удоволствие от зимните си игри на чист въздух! А сега Ви пожелаваме приятен шопинг и „рефрешване” на зимния гардероб на малчуганите Ви. J